Ynske Betlem

Verbinder Smart waste

Hoi, ik ben Ynske en themaverbinder voor het thema Smart waste. Als werkende moeder van drie kinderen ben ik altijd nieuwsgierig naar de mogelijkheden om ons huishouden te verduurzamen. Afval, energie, water, kleding, voeding, vervoer, speelgoed, meubels. Stap voor stap verandert ons huishouden naar een moderne en duurzame omgeving.

Samenwerken, expertise en creativiteit

Vanuit mijn zakelijke ervaringen weet ik dat samenwerken, expertise & creativiteit daarbij kernwoorden zijn. Creativiteit brengt verandering. Expertise versterkt de verandering. Samenwerken versnelt de verandering. Door deze kernwoorden om te zetten in actie, dragen  duurzame oplossingen bij aan de duurzame wereld van onze kinderen. En ook aan een duurzame wereld voor onszelf. Want wie wil dat eigenlijk nu al niet.

Project Strontvlieg

In 2018 heb ik een prachtige prijs gewonnen voor mijn initiatief ‘Project Strontvlieg’. Als moeder van drie kinderen weet ik namelijk dat er weinig romantisch is aan luiers en het zindelijk worden van je kind. Met dit project wil ik bijdragen aan een afvalreductie van wegwerpluiers (4% van de Nederlandse (rest)afvalberg bestaat hieruit). De titel van dit project is een knipoog naar dit minder romantische deel van onze kinderen.

Ynske Betlem
Project Strontvlieg - duurzame luiers
ynske@hilversum100.nl